Црвена Пиперка (Capsicum anuum)

 
Нашата компанија ви нуди неколку сорти на Црвена Пиперка како што се: Каптур, Каприма, Динамика, Виталика и Напока.

 Истите сорти на Црвена Пиперка се достапни во временскиот период од: Јули, Август, Септември, Октомври, Ноември и Декември.

Бела Пиперка (Блага Пиперка)


Нашата компанија ви нуди неколку сорти на Бела Пиперка како што се: Каптур, Немесис, Бравиа и Романса.

Истите сорти на Бела Пиперка се достапни во временскиот период од: Мај, Јуни, Јули, Август, Септември, Октомври и Ноември.

Корнишон (Мала Краставица)


Нашата компанија ви нуди неколку сорти на Корнишон како што се:  Кибриа, Брандино, Себате.

Истите сорти на Корнишон се достапни во временскиот период од: Мај, Јуни, Јули, Август, Септември и Октомври.

Кромид - Allium cepa


Нашата компанија нуди неколку сорти на кромид и тоа:  Exhipition, Talon F1, Crkocket F1.

Кромидот е застапен во текот на цела година, но се прибира Јули, Август, и Септември.

Краставица- Cucumis Sativus

Краставиците е една од позначајните култури кај нас. Нашата компанија нуди неколку сорти и тоа: Minotaurus F1, Galileo F1,  Multipli F1, Solero,  Kolunga,  Palermo.

Период на достапност на краставицата е од Април до Септемрви.

Лута пиперка


Најзастапена и најприноста сорта која ја нуди нашата компанија е Fortez.

Лутата пиперка е застапна од Јануари до Мај зависи од периодот на расадување.

Рана Зелка (Brassica oleracea)

 

Нашата компанија ви нуди неколку сорти на Бела Зелка како што се: Пандион, Рапидион, Кевин, Зариссима.

Истите сорти на Бела Зелка се достапни во временскиот период од: Февруари, Март, Април, Мај и Јуни.

Рукола – Arugula sativa


Нашата компанија нуди неколку сорти на рукола од кои попознати се : Vestica,  Сицилија,  Корзика, Диковина,  Викторија.

Истите сорти се се застапени од почетокот на Март до крајот на Мај.